2023 ÇAĞSAV Onur Ödülleri sahipleri ile buluştu


2023 yılı Geleneksel ÇAĞSAV Çağdaş Sanatlar Vakfı Onur Ödülleri 4 Aralık 2023 günü Ankara Kent Konseyi binasında yapılan tören ile sahiplerine verildi.

ÇAGSAV Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Erol’un konuşması ardından müzik dinletisi sonrası ödül töreni gerçekleşti.

2023 yılında Kişisel olarak Ozan Sağdıç, Kurumsal olarak Cumhuriyet Gazetesi ödüle değer görüldü. Törende Ozan Sağdıç ve Cumhuriyet Gazetesini temsilen Işık Kansu ödüllerini aldı ve teşekkür konuşmalarını yaptılar.

2019 yılında Kurumsal olarak ödüle değer görülen ancak pandemi sebebi ile ödülü verilemeyen OMM Odunpazarı Modern Müze’ye ödülü törende sunuldu. Odunpazarı Modern Müze adına ödülü Yağmur Elif Ertekin aldı.

ÇAĞSAV Onur Ödülü 2023 (Kişisel): 
Cumhuriyetimizin son 60 yıllık döneminde, kültür ve sanat insanlarını belgeleyen, toplumsal ve sanatsal olayları değişik açılardan çekimleriyle ölümsüzleştiren, ülkemizde belgesel fotoğrafın ve foto gazeteciliğin ilk temsilcilerinden olan, görsel tarihçi, fotoğraf sanatçısı ve muhabiri, ressam, şair Sayın Ozan Sağdıç'a verilmiştir.

ÇAĞSAV Onur Ödülü 2023 (Kurumsal): Cumhuriyet Gazetesi
Cumhuriyetimizle yaşıt, ilk kültür-sanat sayfasını başlatan, bu alanda ilk haftalık eki veren, sanat ve bilim konularını önceleyen, bu alanlarda yazanlara köşe açan, binasında kitap ve sergi alanları ile günlük internet portalinde kültür-sanata ayrı bir bölüm bulunduran, açtığı sergileri sanal alana taşıyan Cumhuriyet Gazetesi'ne verilmiştir.

ÇAĞSAV Onur Ödülü 2019-2020 (Kurumsal): ODUNPAZARI MODERN MÜZE
Mimarisinde yerel ve evrensel yaklaşımı kaynaştırarak geçmişle günümüz arasında yapısal bağ oluşturması, plastik sanatların toplumun her kesimiyle buluşarak yaygınlaştırılması, sanat hakkındaki bilgi ve görgünün arttırılması yönündeki etkin çabaları, çağdaş sanatı günümüzün teknolojik gelişmelerini de dikkate alarak geniş bir yelpazede ele alması, Türkiye ve Eskişehir'in tanıtımı na yaptığı olumlu katkılar nedeniyle Sayın Erol Tabanca öncülüğünde oluşturulan Odunpazarı Modern Müze'ye (OMM) verilmiştir.

SONRAKİ

Cumhuriyetin ilk sergisi 100 yıl sonra "Yine/Yeniden" açıldı